Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aangepaste versie beslisboom beschikbaar

Bij de heropening van de kinderopvang en basisscholen afgelopen maandag is een nieuwe versie van de beslisboom in gebruik genomen. Er zijn inmiddels weer enige wijzigingen doorgevoerd, die vooral betrekking hebben op kinderen die langere tijd verkoudheidsklachten hebben.
Pixel-Shot / stock.adobe.com

Afgelopen week liet het RIVM weten dat het onwenselijk is om jonge kinderen die langere tijd verkoudheidsklachten hebben regelmatig getest moeten worden. Daarom kunnen kinderen die verkoudheidsklachten hebben die langer dan 7 dagen aanhouden na die periode weer naar de kinderopvang/school.

Deze beleidswijziging is doorgevoerd in de beslisboom. Verder heeft BOinK in samenwerking AJN Jeugdartsen de feedback van gebruikers verwerkt. Zo zijn er een aantal aanpassingen zijn gedaan in de formulering om misverstanden te voorkomen.

Geen klachten

Een van de wijzigingen betreft het testen van een kind vanwege contact uit de categorie 3 (geen nauw contact) met iemand die corona heeft. Hiervoor geldt: heeft het kind geen klachten, dan hoeft het niet thuis te blijven in afwachting van de testuitslag. De vetgedrukte tekst is toegevoegd.

Deze laatste correcties worden ook nog doorgevoerd in de Engelstalige beslisboom. Op dit moment is daarom tijdelijk geen Engelse boom beschikbaar.

Download de beslisboom voor kinderen van 0 jaar t/m groep 8 via www.boink.info/stream/beslisboom-verkouden-kind-0-jaar-tm-groep-8-boinkajnrivm.pdf

Pedagogisch medewerkers en gastouders krijgen vanaf maandag 8 februari voorrang bij coronatesten. Dit gebeurt aan de hand van een afwegingskader en een voorrangsverklaring. We zetten alle informatie én de benodigde documenten op een rij. Lees hier het hele verhaal

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.