Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aandachtsfunctionaris in de opvang? Doe mee aan onderzoek over meldcode

Karin Broeren
Ben jij aandachtsfunctionaris in de kinderopvang? Het landelijk expertisecentrum Pharos nodigt je uit om mee te werken aan een onderzoek naar de toepassing van de meldcode Kindermishandeling bij nieuwkomersgezinnen.
kind knuffelbeer
Beeld: AdobeStock

Nieuwkomergezinnen zijn gezinnen die korter dan tien jaar in Nederland wonen. Heb jij hier regelmatig of (heel) af en toe mee te maken? Dan zijn jouw ervaringen relevant voor de onderzoekers van Pharos. Het expertisecentrum doet dit onderzoek omdat het signalen ontvangt dat professionals moeite hebben om de stappen van de meldcode Huiselijk geweld toe te passen bij nieuwkomersgezinnen.

Pharos wil graag beter begrijpen waar de moeilijkheid in zit en welke ondersteuningsbehoeften professionals nodig hebben. Omdat je als aandachtsfunctionaris kindermishandeling ook de ervaringen kent van collega’s in de organisatie, vragen ze daarom om mee te doen.

Deelnemen

Je kunt hier deelnemen aan het onderzoek >>

Het invullen van de vragenlijst kost maximaal tien minuten van je tijd. Als je moet pauzeren kun je later weer verder gaan met invullen. Let op: je kunt meedoen tot uiterlijk 2 oktober. Je antwoorden worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Focusgroep

Vind je huiselijk geweld een interessant onderwerp? Je kunt je aan het einde van de enquête opgeven voor een focusgroep om door te praten over dit onderwerp. Hiervoor kun je na het invullen van de vragenlijst je contactgegevens achterlaten.

Augeo Foundation deed onlangs een oproep aan professionals. Ze verzochten hen ervaringen met het werken met de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling met ze te delen. Ongeveer 75 procent van de respondenten gaf aan weleens een dilemma of belemmering te ervaren bij het werken met deze meldcode. Lees hier meer >>

Bron: Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.