Registreren Waarom moet u zich registreren voor deze site? Lees meer

Sociaal plan peuterspeelzalen definitief

Sociaal plan peuterspeelzalen definitief

Het sociale plan voor peuterspeelzaalmedewerkers die door de harmonisatie van hun peuterspeelzaal van de CAO Welzijn naar de CAO Kinderopvang gaan, is definitief. Hierin worden de verschillen tussen de CAO's gecompenseerd.

Plussen en minnen
Het sociale plan is afgesproken tussen de bonden (CNV, Abvakabo FNV en De Unie) en werkgevers Mogroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Mogroep Kinderopvang en BKN. Er is een totaalplaatje gemaakt van de verschillen tussen beide CAO's. Hieruit kwam een verschil naar voren van 3% waarbij alle plussen en minnen met elkaar zijn verrekend. Het sociaal plan is van toepassing als (een deel van het) peuterspeelzaalwerk, al dan niet als gevolg van overname door een kinderopvangorganisatie, in zijn oorspronkelijke vorm (subsidie gemeente/ ouderbijdrage) ophoudt te bestaan en in plaats daarvan kinderopvang wordt aangeboden.

Bindend
De brancheorganisaties benadrukken dat dit plan bindend is en dat het integraal door organisaties moet worden overgenomen. Het plan moet niet als minimumafspraak beschouwd worden zodat vakbonden eventueel nog onderhandelingspunten op tafel leggen. Bekijk hier het sociale plan >>

Marianne velsink

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.