Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Weer vaker wachtlijsten in de kinderopvang

Ouders die kinderopvang willen voor de maandag, dinsdag en/of donderdag krijgen in grote steden steeds vaker te maken met wachtlijsten. Gjalt Jellesma, voorzitter BOINK: ‘Met het economisch herstel durven vooral de ouders met een iets hoger inkomen wel weer een contract met de kinderopvang aan.’
vaker-wachtlijsten-fotolia.jpg
‘Met het economisch herstel durven vooral de ouders met een iets hoger inkomen wel weer een contract met de kinderopvang aan.’ - Foto: Fotolia

Hoewel

Registreren

1 REACTIE

  1. Ik ben benieuwd hoe hoog de wachtlijsten zijn en blijven in Amsterdam. Daar trekken veel ouders met jonge kinderen de stad uit omdat de woning/huurprijzen de pan uitrijzen.
    In het Parool van 5 juli lees ik namelijk: 'In heel Amsterdam is het aantal aanmeldingen voor komend schooljaar volgens hem met meer dan 500 afgenomen: een daling van 10 tot 15 procent'.
    Als er minder kinderen naar de basisschool gaan dan heeft dat ongetwijfeld ook effect op het aantal aanmeldingen op de BSO's in Amsterdam.
    Die daling zal zich de komende jaren (met een piek in 2023/2024) verder doorzetten omdat er simpelweg onvoldoende betaalbare woningen zijn voor jonge gezinnen.
    Zie verder: http://www.parool.nl/amsterdam/minder-kleuterklassen-door-oververhitte-woningmarkt~a4504522/

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.