Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 13341 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Pedagogiek
Kindercentrum_In_Bloei_baby's-niet-laten-huilen

Zo kan het ook: ‘Een baby alleen laten huilen, komt bij ons niet voor’

In het Drentse plaatsje Darp zit, aan de rand van het bos, een kindercentrum waar een ideaalbeeld gelééfd wordt: dragen, natuureducatie, écht gezonde voeding, creativiteit en "natuurlijk ouderschap" zijn er dagelijke realiteit. Ouders met speciale wensen voor hun kind zijn hier geen probleem, sterker nog: bij In Bloei staan de deuren daar wagenwijd voor open.
Ontwikkeling van kinderen
nieuw-advies-voor-mediagebruik-jonge-kinderen

Mediaopvoeding: net als fietsen, je staat ernaast en rent erachteraan

Kinderen van 9 maanden tot 6 jaar zitten per dag 1 uur en 39 minuten achter een beeldscherm. Is dat veel? ‘Dat hangt af van hoe je het gebruikt’, zegt Nick van Hummel, adviseur mediaopvoeding. ‘Voorkom dat je peuters en kleuters achter het beeldscherm zet om je handen vrij te hebben.’
Pedagogiek
trampoline springen

Kinderen veerkrachtiger maken? ‘De kinderen van deze generatie zijn geen snowflakes’

Steeds vaker verschijnen er berichten in de media over de toename van het aantal kinderen en jongeren met mentale problemen. Experts en professionals pleiten daarom om kinderen ‘meer veerkracht’ bij te brengen. Maar wat is veerkracht eigenlijk? Hoe kunnen we daar in de kinderopvang aan bijdragen? En is dat wel dé oplossing voor dit maatschappelijke probleem?
Groene kinderopvang
verduurzaam-de-kinderopvangorganisatie-met-de-duurzame-leer-en-inspiratietour

Zo begin je met duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is goed voor het bedrijf, de samenleving en het milieu: logisch dat duurzaamheid bij veel organisaties hoog op de agenda staat. Maar hoe pak je dat als kinderopvangorganisatie aan? We zetten 7 tips op een rij.
Gezonde Kinderopvang

Blog Ingrid van den Bunder – Leuke leerzame uitstapjes? Graag!

Naar het theater, de bioscoop, pretpark, dierentuin: het is niet voor alle kinderen weggelegd. In sommige gezinnen is er gewoon geen geld voor dit soort uitstapjes.
Kwaliteit Opvang

Nieuw in de sector: de Kinderopvangraad

De raad zal het adviesorgaan voor de kinderopvangsector zijn. Op 25 april 2024 ging de Kinderopvangraad van start. Een greep uit de leden levert een trits bekende namen op zoals Janneke Plantenga, Ruben Fukkink, Simon Hay, Geert de Wit en Pauline Slot. Het idee achter de Kinderopvangraad: 'Een volwassen kinderopvangsector verdient een eigen, onafhankelijk adviesorgaan.'
Financiën en bedrijfsvoering

Subsidieregeling groepshulpen in de kinderopvang beschikbaar

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de subsidieregeling ‘groepshulpen in de kinderopvang’ gepubliceerd. Deze tijdelijke subsidieregeling biedt een tegemoetkoming in de loonkosten van groepshulpen voor kinderopvangorganisaties.
Arbeidsvoorwaarden
cao

Principeakkoord overgangscao: meer salaris, beter roosteren en stagevergoeding omhoog

Principeakkoord overgangscao kinderopvang bereikt: meer salaris, beter roosteren en stagevergoeding omhoog. Het thema van de nieuwe cao: meer waardering voor de pedagogisch medewerker.
Ouders
gezin vader kind

Hoe combineren ouders werk, zorg en kinderopvang?

De nieuwe Monitor arbeid, zorg en kinderopvang is uit. In deze rapportage wordt verslag gedaan van de resultaten over het jaar 2023. De monitor wordt eens in de twee jaar uitgevoerd op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).

Verfijn de zoekresultaten

  • Tags

Nieuwsbrief Abonneren