Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

92,1 procent van werknemers met pedagogisch beroep vindt werk inhoudelijk leuk

Hoe is het gesteld met het werkplezier in de kinderopvang? Volgens cijfers van het CBS vrij goed. Medewerkers die een pedagogisch beroep uitoefenen, vinden hun werk inhoudelijk bovengemiddeld leuk. Dat blijkt uit de Werknemersenquête van het CBS.
921-procent-van-werknemers-met-pedagogisch-beroep-vindt-werk-inhoudelijk-leuk
Seventyfour / stock.adobe.com

De resultaten uit de Werknemersenquête, die het CBS in het kader van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn uitvoert, laten zien dat werknemers in de zorg- en welzijnssector over het algemeen plezier hebben in hun werk en tevreden zijn met hun baan.

Inhoudelijk leuk werk

Opvallend is dat werknemers in cliëntgebonden functies – waaronder pedagogisch werk – vaker inhoudelijk leuk werk hebben, ondanks dat ze soms iets minder tevreden zijn over hun baan dan werknemers in niet-cliëntgebonden functies. Werknemers in de pedagogische beroepen vinden zelfs meer dan gemiddeld dat ze inhoudelijk leuk werk hebben: 92,1 procent van deze werknemers.

76,6 procent geeft aan enthousiast te zijn over de baan en 71,4 procent is tevreden met het werk. Hoe dit onderscheid precies wordt gemaakt en waarom medewerkers wel enthousiast zijn over de inhoud van hun werk, maar minder over de baan zelf wordt niet toegelicht.

Managers

Managers doen er nog een schepje bovenop: managers in de zorg- en welzijnssector zijn over alle drie de beschreven aspecten van werkplezier positiever dan gemiddeld in de bedrijfstak. Daarnaast zijn ongeveer 8 op de 10 werknemers in de sector niet actief op zoek naar ander werk, wat aangeeft dat velen tevreden zijn met hun huidige baan.

Bron: CBS

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.