Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

8 tips om grensoverschrijdend gedrag aan te pakken

Om een veilige omgeving te bieden aan de kinderen in de kinderopvang en aan je collega’s is het belangrijk om gedragsregels te hebben. Natuurlijk wil je voorkomen dat jij of je collega’s over elkaars grenzen gaan en over de grenzen van kinderen. Maar als het gebeurt, is het ook goed om het te signaleren en er op een juiste manier mee om te gaan. Edith Geurts van Augeo Foundation geeft acht belangrijke punten.
8 tips om grensoverschrijdend gedrag aan te pakken
Foto: ANP Photo
  1. Weet
Registreren

3 REACTIES

  1. we zijn een tijdperk ingegaan waarin je een kind alleen nog mag voorzien van eten, drinken en een schone luier. knuffelen of een potje stoeien mag niet meer. grapjes maken en gek doen is helemaal uit den boze. nog even en er hoeft al geen hoofdstuk meer in het pedagogisch beleid worden geschreven over sociale veiligheid. Want hoe laat je een kind veilig voelen als je niet eens meer een kind mag aanraken zonder dat het ‘grens overschrijdend’ word genoemd?

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.