Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

70 van de 200 kinderen weg bij Hofnarretje

70 van de 200 kinderen weg bij Hofnarretje

Door de misbruikzaak zijn 70 van de 200 kinderen bij kinderopvang Het Hofnarretje vertrokken. Dit vertelde de nieuwe directeur van de locatie Henk Lustig in Het Parool. Hij zegt de ouders die hun kinderen van Het Hofnarretje hebben gehaald te begrijpen, maar waardeert dat er ook ouders zijn gebleven.

Vierogenprincipe heeft prioriteit
Lustig legt de prioriteit voorlopig op het instellen van het vierogenprincipe. Nooit meer mag een medewerker alleen zijn met de kinderen en alelen verantwoording dragen. Over de discussie over mannen in de kinderopvang zegt Lustig: ‘We moeten erover praten. Ik vind het pedagogisch goed voor kinderen als er mannen zijn. Maar we gaan niet zomaar nieuwe mannen aannemen.’
Het Hofnarretje had, op initiatief van Albert Drent die nog steeds eigenaar is, bijna een nieuwe naam; Vlinderhof, maar deze werd weer ingetrokken toen bleek dat de naam al bestond. De eigenaresse van kinderopvang De Vlinderhof in Aalsmeer wilde absoluut niet worden geassocieerd met Het Hofnarretje en dreigde met een kort geding. Dit bleek niet nodig toen Drent besloot de naam toch weer in te trekken. Het is nu nog niet duidelijk wat de nieuwe naam wordt van Het Hofnarretje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.