Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

4Kids lanceert rekentool voor gastouderopvang

Rekentool

Gastouderbureau 4Kids lanceert dit jaar opnieuw een rekenmodule voor de gastouderopvang. Ouders kunnen hierin de kosten voor een gastouder vergelijken met een oppas of opvang in een kindcentrum. Vorig jaar lanceerde het bureau uit Heino ook al een rekentool.

In 2011 werden er tienduizenden berekeningen gemaakt, aldus Sebasiaan Dekkers van 4Kids. ‘En het bleef niet alleen bij berekeningen. Zo schreven we de eerste negen maanden zestig procent meer ouders in dan in dezelfde periode vorig jaar.’

Besparing
Volgens Dekkers hebben ouders last van hoge kosten voor kinderopvang en zijn ze volop op zoek naar alternatieven. Hij hoopt dat de rekentool kan bijdragen aan meer interesse voor de gastouderopvang. ‘Een gezin met een inkomen van 50.000 euro dat drie dagen per week voor twee kinderen opvang afneemt, kan 3300 euro netto besparen.’

Bekijk de rekentool voor de gastouderopvang hier >>

Bron: 4Kids
ANP Photo, Gerald van Daalen

1 REACTIE

  1. Beste reageerders,
    Uw bevindingen met onze rekentool hebben we ter harte genomen. Indien een ouder nu een berekening maakt voor één of twee kinderen en een opvangtarief gepresenteerd krijgt van minder dan € 4,00 per kind per uur, dan komt er een waarschuwing in beeld dat dit geen realistisch tarief is. Indien een ouder een berekening maakt voor drie of meer kinderen, dan krijgt de ouder deze waarschuwing bij een opvangtarief dat lager is dan drie euro.
    Onze ervaring is dat er (buiten de Randstad) nog voldoende gastouders zijn die werken voor een tarief van vier euro per kind per uur.
    Ouders die drie kinderen of meer willen laten opvangen, kunnen voordelig gebruik maken van de regeling dienstverlening aan huis. Dan is het minimale opvangtarief van € 9,16 per uur (incl vakantiegeld) van toepassing ongeacht het aantal kinderen. Daarom zijn we bij drie of meer kinderen uitgegaan van een minimale opvangvergoeding van drie euro per kind per uur.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.