Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

2013 is Jaar van Muziek met het Jonge Kind

Om ouders en professionele opvoeders te attenderen op de meerwaarde van muziek in de opvoeding, is het jaar 2013 uitgeroepen tot het Jaar van Muziek met het Jonge Kind. Dit is een initiatief van de Stichting Muziek Op Schoot. In heel Nederland vinden allerlei muziekactiviteiten plaats voor jonge kinderen. Ouders, grootouders en kinderdagverblijven krijgen muzikale tips aangereikt.
2013 is Jaar van Muziek met het Jonge Kind
Foto: ANP Photo

Op de website www.muziekmethetjongekind.nl staan activiteitentips voor in het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal. In het kader van het muzikale themajaar zijn muziekstukken gecomponeerd waar jonge kinderen op kunnen spelen en dansen. Deze liedjes worden Muzido genoemd (Muziek Doe je samen). Deze vind je ook op de website van Muziek Op Schoot. Op de planning staan onder andere Ukkepukconcerten en Sing-in’s.

Opvoeding en stimulans

Muziekpotentieel is bij alle kinderen aanwezig, maar zonder de juiste opvoeding en stimulans komen deze talenten niet volledig tot hun recht. Het doel van het Jaar van Muziek met het Jonge Kind is om een extra impuls te geven aan de doelstelling om alle jonge kinderen vanaf de geboorte in aanraking te laten komen met muziek, kunst en cultuureducatie.

Over Muziek Op Schoot

Muziek op Schoot heeft ten doel om kinderen van vier jaar en jonger kansen te bieden om hun muzikale mogelijkheden optimaal te ontplooien en te ontwikkelen, om een gezonde en brede basis te leggen waarop voortgebouwd kan worden. De stichting bestaat al 25 jaar.