Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgen over toekomst tienermoeders

Zorgen over toekomst tienermoeders

Kamerleden voor de SP Kooiman en Smits hebben vragen gesteld aan de minister van OCW naar aanleiding van de uitzending van EenVandaag over tienermoeders. Het Lentiz Life College uit Schiedam verzorgt naast speciale scholing ook kinderopvang voor deze doelgroep. Door de aangekondigde bezuinigingen komt dit echter in gevaar.

Afhankelijk van een uitkering
De school biedt bijzondere scholingstrajecten aan drop-outleerlingen en in veel gevallen aan tienermoeders. Veel van de jaarlijkse 2000 tienermoeders stoppen met hun opleiding en liggen daardoor voor lange tijd uit de maatschappij. Bovendien is de kans dat ze hun opleiding later alsnog gaan hervatten klein. In veel gevallen is de tienermoeder afhankelijk van haar ouders of van een uitkering.

Laatste kans
Door dit traject inclusief aanbod van kinderopvang in het schoolgebouw weet het Lentiz Life College schooluitval van deze kwetsbare doelgroep te voorkomen. De SP-Kamerleden willen weten of het Ministerie ervoor kan zorgen dat kinderopvang voor deze doelgroep betaalbaar blijft. De directeur van de school Paul Lakens weet dat er geen alternatieven voor de tienermoeders zijn als de kinderopvang in de school opeens honderden euro’s per maand gaat kosten. ‘Dit is hun laatste kans.’

Bekijk hier de reportage van EenVandaag >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.