Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Woensdag is het Buitenspeeldag

Woensdag 10 juni is het Buitenspeeldag.
Woensdag is het Buitenspeeldag

Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker, buitenspelen prikkelt de fantasie, is goed voor sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Nickelodeon op zwart

Daarom organiseert Nickelodeon in samenwerking met Jantje Beton woensdag 10 juni voor de achtste keer de Buitenspeeldag. Er worden die dag in heel Nederland meer dan 1.000 outdoor-activiteiten voor en door ruim 100.000 kinderen opgezet. Nickelodeon gaat tijdens de Buitenspeeldag tussen 13.00 uur en 17.00 uur op zwart om alle kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan.

Activiteiten voor kinderen

Nickelodeon en Jantje Beton hebben in aanloop naar de buitenspeeldag lokale organisatoren opgeroepen om buitenspeelactiviteiten samen met kinderen te bedenken en te organiseren. En daar is veel gehoor aan gegeven. Gemeentes, buurtverenigingen, ouders en scholen trekken alles uit de kast. Op woensdag 10 juni worden op verschillende plaatsen in Nederland straten voor één dag afgesloten voor het verkeer, zodat kinderen onbelemmerd en met veel plezier op straat kunnen spelen. Skatelessen, straatvoetbaltoernooien, stormbanen of springen op springkussens, op meer dan 1.000 locaties kunnen kinderen terecht en worden activiteiten voor de Buitenspeeldag georganiseerd .

Klik hier om  kunnen kinderen kijken wat er in de omgeving te doen is.

Buiten spelen is de populairste activiteit op de bso, zo bleek eerder uit onderzoek. Lees meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.