Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie werken er in de kinderopvang?

Wie werken er eigenlijk in de kinderopvang? Hoeveel uur werken pedagogisch medewerkers gemiddeld per week? Hoeveel procent mannelijke medewerkers zijn er? Wat is de gemiddelde leeftijd van pm'ers? Arbeidsmarktplatform Kinderopvang werkt! maakte een overzicht.
wie-werken-er-in-de-kinderopvang
Rawpixel.com / stock.adobe.com

De kinderopvangbranche in cijfers, waarom niet? Het arbeidsmarktplatform Kinderopvang werkt! maakt met regelmaat een handig overzicht met daarin cijfers vanuit de kinderopvangbranche. De cijfers geven in één oogopslag een beeld van hoeveel medewerkers de sector telt, maar ook hoeveel organisaties en meer.

108.000 medewerkers

De kinderopvang telt 108.000 medewerkers, van wie 95 procent vrouw is en slechts 5 procent man. Gemiddeld werken zij 25 uur per week en de gemiddelde leeftijd is 37 jaar oud. 83 procent van de pm’ers bepaalt (mede) wat zijn of haar ontwikkelpunten zijn.

2.850 kinderopvangorganisaties

In totaal telt de branche 2.850 kinderopvangorganisaties. Medewerkers zijn gemiddeld 7,5 jaar werkzaam bij hun huidige werkgever. 73 procent van hen is in dienst voor een vast aantal uren per week. 12 procent geeft in zijn of haar functie leiding aan anderen.

Bekijk het cijferoverzicht van Kinderopvang werkt! >>

Om nieuwe medewerkers te werven en huidige medewerkers te behouden in de kinderopvang, startte Kinderopvang werkt! in januari 2020 de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. Wat is er bereikt in een jaar tijd? Dit zijn de cijfers

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.