Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Werkgeversdeel verhogen alleen na lastenverlichting

Dit kabinet wil de werkgeverslasten niet verder verhogen. Alleen als er elders een lastenverlaging tegenover staat, kan de werkgeversbijdrage voor de kinderopvang omhoog. Dat schrijft minister Kamp in een brief aan de Tweede Kamer.

Werkgevers dragen door middel van de opslag op de sectorfondspremie (Wgf-premie) en de opslag op de premie voor het uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo-premie) bij in de kosten kinderopvang. Momenteel dragen werkgevers 21 procent bij aan de kosten voor kinderopvang van werknemers. De huidige opslag van 0,34 procent zou verhoogd moeten worden naar 0,54 procent om werkgevers in 2012 33 procent van de kosten te laten financieren. Dit komt overeen met een lastenverzwaring van 420 miljoen euro.

Aangezien het kabinet het afgesproken lastenkader wil respecteren, is een dergelijke lastenverzwaring alleen mogelijk wanneer daar een lastenverlichting elders tegenover staat. Of deze mogelijkheid bestaat wordt bezien bij de augustusbesluitvorming waarin het kabinet een integraal besluit neemt over het totale lastenbeeld.
(bron: accountancynieuws.nl)

2 REACTIES

  1. Werkgevers betalen nu voor al hun werknemers, ook voor de werknemers die helemaal geen kinderen hebben. Als je de lasten verder gaat verzwaren voor de werkgever zou de consequentie kunnen zijn dat deze personeel moet gaan ontslaan om zijn bedrijf te laten voortbestaan

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.