Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werkgevers kinderopvang stemmen in met cao

Werkgevers in de kinderopvang hebben dinsdag ingestemd met een nieuwe cao. Dat meldt de Branchevereniging Kinderopvang. De eerste twee keer dat er een principeakkoord lag voor een nieuwe cao in de kinderopvang, schoot de achterban van de Branchevereniging het voorstel af.
Werkgevers kinderopvang stemmen in met cao
Foto: ANP Photo

Vorige week werd duidelijk dat er opnieuw een principeakkoord was bereikt tussen de werkgevers en de bonden. De leden van de vakbonden stemmen deze week over de cao. De cao heeft een looptijd van 1 januari 2012 tot en met 31 december 2014.

Loonsverhoging

In de nieuwe cao staat onder meer dat medewerkers flexibeler kunnen worden ingezet, om zo in te spelen op de wensen van ouders. Ook krijgen de werknemers een loonsverhoging van 1 procent in 2013 en nog eens dat percentage in 2014. De eindejaarsuitkering voor medewerkers verdwijnt. In plaats daarvan ontvangen werknemers een eenmalige uitkering van 200 euro bruto en een eenmalige uitkering van 150 euro bruto in respectievelijk maart 2014 en september 2014.

Elkaar aanspreken

Ongeveer 100 wajongers (jonge gehandicapten) krijgen de kans om in de branche te gaan werken. De cao meldt verder iets over ethische maatregelen om kinderen te beschermen tegen pedofielen. Concrete veranderingen zijn er nog niet, maar er worden projecten opgezet waardoor medewerkers onder meer leren elkaar ergens op aan te spreken.

Werknemers

Leden van Abvakabo, de grootste vakbondsorganisatie in de kinderopvang, kunnen in de komende week stemmen over de cao. De uitkomst daarvan wordt half juni bekend.

Download het cao-akkoord Kinderopvang hier

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.