Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Werken met een coachingsplan. Hoe doe je dat?

Heb je behoefte aan meer structuur in de aanpak van het pedagogisch beleidswerk maar vind je het lastig zelf een coachingsplan op te stellen? Dan kun je gebruik maken van het format coachingsplan van het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang.
minder-vraag-naar-buitenschoolse-opvang-dan-voor-lockdown
Konstantin Yuganov / stock.adobe.com

Werken met een coachingsplan zorgt voor een kwalitatieve invulling van de pedagogisch beleidsontwikkeling en coaching, aldus het Waarborgfonds. ‘Het geeft richting en ambitie en het zorgt voor een heldere positionering van jouw functie binnen de organisatie.’

De verhoging van de pedagogische kwaliteit staat in dit plan centraal. In een jaarkalender zet je doelen om in concrete activiteiten. Het format wordt volgens het Waarborgfonds vaak gebruikt en is is onlangs voorzien van een update. Onder meer is de extra ureninzet van de pedagogisch beleidsmedewerker/coach in de VE toegevoegd. Deze verplichting geldt per 1 januari 2022.

Wettelijke kaders

Het coachingsplan helpt je daarnaast om te voldoen aan de wettelijke kaders. Zo is de urenberekening en de verdeling over de locaties opgenomen en is er in de jaarkalender ruimte om jouw urenverantwoording bij te houden. In de workshop ‘Maak jouw coachingsplan’ kun je afstemmen met collega pedagogisch beleidsmedewerkers en coaches over de invulling van jouw coachingsplan.

Vraag hier het Format Pedagogisch Coachingsplan aan

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.