Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Wees alert op gebruik campingbedjes

In 2014 vonden in de gastouderopvang enkele ongelukken plaats bij het gebruik van campingbedjes. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft onderzoek gedaan en de conclusie getrokken dat campingbedjes toegestaan en veilig zijn, maar niet als er een extra los matras in ligt. GGD GHOR Nederland heeft de voorlichting verbeterd.
Pas op het gebruik van een extra matrasje in campingbedjes. Dit kan leiden tot verstikkingsgevaar voor baby's
Pas op het gebruik van een extra matrasje in campingbedjes. Dit kan leiden tot verstikkingsgevaar voor baby's

Campingbedjes

Registreren

5 REACTIES

  1. Ik heb vaak 2 camping bedjes in gebruik,en daar heb ik dikkere matrassen voor gekocht.en die kunnen echt niet verschuiven. Er liggen kinderen op van bijna 2 jaar, en die blijven echt niet stil liggen, als ze wakker zijn. Maar het matras is nog nooit verschoven. Plus dat de kinderen er veel beter op slapen, vanwege de dikte van het matras.

  2. Lees alle reacties
  3. Daar heb ik ook even gekeken bij het deel over camping bedjes, Hier staan bruikbare tips bij en ook wordt het genoemd als aandachtspunt. Maar als je ook de tip krijg om je kind dan maar in de kinderwagen bak te laten slapen, heel vreemd. Mijn kinderwagen heeft ook een los matrasje. Het lijkt mij gevaarlijker om onder dat matrasje te komen, gezien je niet daar de bak heen kunt ademen. Tevens wekt het bij mij vraagtekens op als iemand refereert naar deskundigen verklaringen die niet openbaar mogen worden. Als het echt zo gevaarlijk was en de deskundigen er zo van overtuigd waren willen ze toch juist dat het openbaar wordt?

  4. Beste A.R. Oonk en M.S. Hakze-Jongsma, dank voor jullie reacties. Ik kan me voorstellen dat dit onderwerp nog wel tot vragen leidt. Ik heb gebeld met de NVWA, maar zij noemen het onderzoek een ‘deskundigenverklaring’ die niet openbaar mag. Toen ik ze vroeg waar jullie een antwoord op jullie vraag kunnen vinden, werd ik verwezen naar Veiligheid.nl. Zij zouden namelijk de deskundigenverklaring hebben ontvangen en daar vervolgens over hebben bericht. Voor specifieke vragen kunnen jullie dus beter daar terecht: http://www.veiligheid.nl. Succes!

  5. ja, eens met bovenstaande reactie. Ik vraag mij of of het wel om die lichte campingmatrasjes gaat. Was het het niet een dik kindermatras, bedoeld voor een bed, waarmee die ongelukken zijn gebeurd? Die campingmatrasjes zijn zo licht en een campingbed is van stof. Dus, ik ben ook benieuwd naar het rapport.

  6. Kan er ook een link geplaatst worden naar het rapport van de NVWA of van de GGD? Ik kan namelijk op hun sites niets terug vinden.
    Als ik zelf naar mijn camping bedje met goed passend matras kijk (ik heb ook een matras dat niet goed past en in een ander bedje hoort), lijkt het mij heel moeilijk voor een baby om daar tussen klem te komen te zitten en stikken. Door de buiten stof heen (gaas) kun je ademhalen en door het matras, waar ze normaal ook al op liggen ook. Het zal hooguit ongemakkelijk zijn, maar dan gaat een baby/ kind wel huilen en kun je dat via de babyfoon horen. (lijkt mij)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.