Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Week van de Motoriek 2022: ‘Jong geleerd is oud gedaan’

De derde editie van de Week van de Motoriek vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 november 2022. Het thema is: ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Je kunt online deelnemen aan gratis kennissessies, waaronder een die gericht is op pedagogisch professionals die met jonge kinderen werken (0 tot 6 jaar).
week-van-de-motoriek-2022-jong-geleerd-is-oud-gedaan

Het recent ontwikkelde beweegadvies voor 0-4 jarigen bevestigt nog maar eens hoe belangrijk voldoende bewegen is, juist ook voor jonge kinderen. Wat de Gezondheidsraad adviseert en hoe je hiermee aan de slag gaat in de praktijk, hoor je op woensdagavond 9 november in de sessie ‘Jong beginnen met bewegen: hoe pak je dat aan?’.

Week van de Motoriek

Kenniscentrum Sport & Bewegen organiseert deze week, samen met haar partners, en zegt over de sessie: ‘Een sessie vol interessante sprekers en een expertpanel vanuit wetenschap en praktijk, met ondanks hun verschillende achtergronden eenzelfde boodschap: jong beginnen met bewegen.’

Programma

Benieuwd naar de andere sessies? Bekijk hier het volledige programma. Alle sessies zijn gratis te volgen en je kan je voor meerdere sessies aanmelden. Donderdag 10 november wordt de week fysiek afgesloten met het Kenniscafé Sport & Bewegen Live! De organisatoren nodigen iedereen uit om daar live bij aanwezig te zijn in het KNSB café in Utrecht.

Lees meer over de Week van de Motoriek 2022 >>

Het weer is omgeslagen, wat meestal betekent dat het buitenspelen niet meer zo vanzelfsprekend is als tijdens de warme zomerdagen. Binnen tijd doorbrengen leidt al snel tot minder bewegen. Als kinderen te weinig bewegen, gaan hun motorische vaardigheden achteruit. Hoe zorg je toch voor voldoende beweging? Lees de blog van Shanna Kulik, specialist bij Kenniscentrum Sport & Bewegen op het gebied van motorische ontwikkeling bij kinderen en jongeren. 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.