Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Website vergoeding eigen bijdrage ouders uitgebreid

De website van de Sociale Verzekeringsbank die de uitbetaling van de vergoeding van de eigen bijdrage kinderopvang van ouders verzorgt, is uitgebreid met informatie voor ouders die het niet eens zijn met de hoogte van de vergoeding.
Directe financiering

De website geeft een overzicht van een mogelijke situaties waarbij ouders bezwaar kunnen maken. Dat is bijvoorbeeld het geval als ouders eind juni nog geen bericht hebben ontvangen van de SVB. Ook kan het zijn dat het aantal uren waarop de vergoeding is gebaseerd niet klopt, of als er fouten zijn gemaakt bij het vaststellen van het toetsingsinkomen.

De vergoeding wordt berekend met gegevens die op 6 april 2020 door de Belastingdienst waren verwerkt.

Ouders die recht hebben op de vergoeding van de eigen bijdrage kinderopvang, ontvangen tussen half juni en eind juni 2020 een brief per post of in hun Berichtenbox (Mijn SVB) van de SVB. Hierin staat hoeveel vergoeding zij ontvangen. Rond 8 juli 2020 krijgen ouders de vergoeding op hun rekening gestort.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.