Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders op het verkeerde been gezet door website

Ouders die op internet hebben gezocht naar informatie over kinderopvangtoeslag in 2015, komen bij de eerste hit op Google terecht op de website www.kinderopvangtoeslag2015.nl. Maar hier heeft tot voor kort verkeerde informatie op gestaan. Hiervoor waarschuwde Brancheorganisatie Kinderopvang. Zij roept kinderopvangmedewerkers en -ondernemers op om ouders te attenderen op de juiste websites over kinderopvangtoeslag, om verwarring te voorkomen. De site is inmiddels offline gehaald.
Ouders op het verkeerde been gezet door website
Foto: ANP Xtra

Volgens de Brancheorganisatie meldde de website de afgelopen tijd onjuiste, misleidende informatie, bijvoorbeeld dat de kinderopvangtoeslag in 2015 verlaagd wordt. Maar dit klopt niet. De kinderopvangtoeslag wordt juist geïndexeerd in 2015 wat inhoudt dat de tarieven meegroeien met de loon- en prijsontwikkeling in 2015. Inmiddels heeft de initiatiefnemer de site uit de lucht gehaald, na aandringen van BOinK en de Belastingdienst.

Bij familie onderbrengen

Maar het kan zijn dat ouders de site in de tussentijd al hebben gelezen. De site vermeldde onder andere ‘Het is verstandig om nu al na te denken of u iets in uw situatie kunt veranderen. Misschien kunt u uw kinderen bij familie onderbrengen. Of misschien kunt u minder gaan werken.’ Deze zin leidde op Twitter de afgelopen dagen al tot onbegrip: ‘Het staat er echt’,  aldus een twitteraar en iemand anders: ‘Ik was zo perplex dat ik heb gezocht naar de oorsprong van de site. Het is een particulier initiatief, geen rijk.’ De url, maar ook de opmaak van de website doet wel vermoeden dat het om een officiële website gaat.

Juiste websites

Wil je ouders die meer willen weten over de hoogte van kinderopvangtoeslag in 2015 juist informeren? Verwijs hen dan altijd naar www.belastingdienst.nl of www.toeslagen.nl.

Goed nieuws voor kinderopvang en ouders: de kinderopvangtoeslag wordt in 2015 geïndexeerd. Dat betekent dat ouders, vergeleken met dit jaar, per uur iets meer kinderopvangtoeslag terug krijgen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.