Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Redelijk wat online interesse in alternatieve ouderraadpleging

Marianne Velsink
Sinds de lancering is de speciale website over ‘Alternatieve Ouderraadpleging (AOR) in de kinderopvang’ redelijk goed bezocht: 998 keer. Volgens BOinK is dat een goed aantal gezien het zeer specifieke onderwerp. Het meest interessant van deze website vinden de bezoekers de digitale brochure met praktische voorbeelden voor de invulling van AOR.
AdobeStock

De website www.aorkinderopvang.nl ging ruim twee maanden geleden online. De website is bedoeld om kleine kinderopvangorganisaties en ouders handvatten te bieden bij de invulling van de medezeggenschap van ouders.

Medezeggenschap kinderopvang

Omdat in de Wet kinderopvang niet staat waaraan Alternatieve Ouderraadpleging moet voldoen, onderzocht BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang, de mogelijkheden. Er is een digitale brochure gemaakt met diverse voorbeelden voor de invulling van AOR. Hiermee kunnen kleine kinderopvangorganisaties bepalen welke vorm van medezeggenschap het beste bij hun situatie past.

Kleine kinderopvangorganisaties

In de kinderopvang is het hebben van een oudercommissie verplicht. Lukt het niet om een oudercommissie te vormen, dan mag een kleine kinderopvangorganisatie de medezeggenschap van ouders op een andere manier invullen. Onder klein wordt verstaan: een locatie waar maximaal vijftig kinderen gebruik van maken / een gastouderbureau met maximaal vijftig aangesloten gastouders. Overigens is dat niet de enige eis om een oudercommissie te mogen vervangen door AOR. Op de website staat een schema waarmee bepaald kan worden of een organisatie in aanmerking komt voor Alternatieve Ouderraadpleging.


Oudercommissies hebben adviesrecht over veranderingen in het beleid naar aanleiding van de Wet IKK. Hoe zit dat precies? Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.