Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

VVE: hoe is het met de ondersteuning van ouders op afstand?

Welke lessen kunnen we leren over het bieden van ondersteuning op afstand aan ouders die een VVE-programma volgen ten tijde van coronamaatregelen? Expertisecentrum Nederlands en Stichting PAS voeren een onderzoek uit om aanbevelingen te kunnen doen voor VVE-programma’s. Als je kunt meewerken, stellen de onderzoekers dat op prijs.
VVE
Fotolia

Het doel van het onderzoek is een praktische handreiking voor vve-professionals over de ondersteuning van ouders op afstand. Bij de heropening van de opvang bleken met name kinderen uit de doelgroep met een risico op onderwijsachterstanden weg te blijven. Dit heeft naar verwachting negatieve consequenties voor een grote groep leerlingen die voor corona ook al risico liepen op een ontwikkelingsachterstand, en die door het sluiten van de VVE-locaties mogelijk nog grotere achterstanden oplopen in hun voor- en vroegschoolse ontwikkeling.

De onderzoekers vragen om de medewerking van direct betrokkenen. De vragenlijst kun je hier downloaden.

Succesvolle aanpak?

De onderzoekers willen nagaan welke drempels men heeft ervaren bij het bereiken en ondersteunen van ouders tijdens de coronamaatregelen en welke aanpakken succesvol waren. Vervolgens wordt een advies geformuleerd voor aanbieders van VVE voor het geven van ondersteuning op afstand aan ouders wanneer het tijdelijk niet mogelijk of wenselijk is om fysieke oudercontacten plaats te laten vinden.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Beste meneer Bukman,

    Wat een ontzettend interessant artikel! Momenteel ben ik zelf ook bezig met een soortgelijk onderzoek en ben benieuwd of jullie eventueel al reacties hebben gekregen, want deze informatie zou mij heel erg helpen bij het verbeteren van de VVE-Voorschool waar ik momenteel een afstudeeronderzoek voor doe.

    Ik hoor graag van u!

    Met vriendelijke groet,
    Laura Tigelaar

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.