Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vragenlijst Pedagogisch curriculum online

Stichting Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK) heeft een vragenlijst over het nieuwe Pedagogisch curriculum voor de kinderopvang online gezet. De stichting roept iedereen die een bijdrage wil leveren aan het curriculum op de vragenlijst in te vullen.
vragenlijst-pedagogisch-curriculum
Het curriculum gaat beschrijven hoe de pedagogische basisdoelen van Riksen-Walraven het best in praktijk kunnen worden gebracht. - Foto: iStock

BKK is sinds begin dit jaar in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken bezig met het opzetten van het Pedagogisch curriculum. Het curriculum moet gaan beschrijven hoe de vier pedagogische basisdoelen van Riksen-Walraven (die bij de invoering van Het Nieuwe Toezicht in de Wet kinderopvang worden opgenomen) het best in praktijk kunnen worden gebracht in de kinderopvang. Deze vier basisdoelen zijn: het bieden van emotionele veiligheid, gelegenheid bieden tot het ontwikkelen van persoonlijke competenties, gelegenheid bieden tot het ontwikkelen van sociale competenties en gelegenheid bieden tot het eigen maken van de normen en waarden (cultuur) van een samenleving.

Vragenlijst invullen

Voordat BKK het Pedagogisch curriculum kan gaan schrijven, moet de stichting nog enkele belangrijke keuzes maken. Daarvoor wil ze graag input vanuit het werkveld, onder andere via de online vragenlijst. De vragenlijst is te vinden op de website van BKK.

Regiogesprekken

Het is ook mogelijk om mee te praten over het curriculum in Regiogesprekken. Er staan op dit moment nog twee gesprekken gepland: dinsdag 26 juli in Utrecht en dinsdag 30 augustus in Den Haag. Belangstellende kunnen zich aanmelden via info@stichtingbkk.nl.

Begin dit jaar interviewde BKK dertig professionals uit de kinderopvang over hun wensen m.b.t. het Pedagogisch curriculum. Lees hier wat daaruit kwam

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.