Vraagtekens over timing aanpassen diplomalijst

Onlangs werd de diplomalijst voor de kinderopvang aangepast. Niet iedereen begrijpt de keuze om juist nu, in tijden van personeelstekort, opleidingen als HBO Jeugd Welzijnswerk en oudere opleidingen van de lijst te schrappen. ‘Deze maatregel treft oudere werknemers die misschien wel naar de kinderopvang willen terugkeren.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

We spraken met Joelle van den Heuvel, opleidingsfunctionaris bij kinderopvangorganisatie De Eerste Stap. Zij is één van de personen die via social media kritisch reageerde op het actualiseren van de diplomalijst voor de kinderopvang. De lijst opleidingen voor de dagopvang werd ingekort, voor de bso kwamen er juist een paar opleidingen bij. Diploma’s van opleidingen die nu niet meer bestaan, werden soms ook van de lijst gehaald. Bijvoorbeeld Kinderbescherming A en B of Sociale Arbeid (alleen vervallen voor de dagopvang).

Ervaren werknemers

Vooral dat laatste baart Van den Heuvel zorgen. ‘Er zijn nog veel mensen op de arbeidsmarkt met

1
3836

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Inderdaad, kwalitatief goede zij-instromers gaan hiermee verloren. Net contact gehad met kinderopvang organisatie hier in de buurt. Wil graag, naast mijn werk als kindercoach, aan de slag als invaller BSO. Heb inmiddels 14 jaar ervaring (op de BSO en als zelfstandig gastouder) in de kinderopvang en veel opleidingen gevolgd gericht op kinderen. Ook toen ik als gastouder wilde gaan werken voldeed mijn diploma WO-psychologie niet en moest ik diploma HZW-nivo 2 behalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.