Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voor ROC’s

Studenten zijn tegenwoordig helemaal multimediaal en kunnen op eigen computer of in de mediatheek zelf als voorbereiding voor de les de aflevering bekijken en de achtergrondinformatie lezen.
Voor de docent is een speciale docentenmap ontwikkeld. In deze map zit ondermeer een dvd waarop alle praktijkfilmpjes uit de afleveringen van Web-tv staan. De docent kan aan de hand van deze filmpjes (die per aflevering zijn gerubriceerd) een aflevering van Web-tv behandelen in de les. In de map wordt per filmpje een aantal suggesties gedaan voor onderwerpen die in de les behandeld kunnen worden. In de map zitten ook de multiplechoicevragen en verdiepingsvragen, plus de achtergrondartikelen uit het tijdschrift Kinderopvang.

Met het aanbod van ROC’s kunnen docenten heel flexibel hun lessen inrichten. Ze kunnen samen met de studenten de aflevering via internet nog eens terugkijken. Of ze spelen met de dvd de filmpjes uit een aflevering af en gebruiken die om hun eigen verhaal te vertellen.

Het is zelfs mogelijk dat docenten de dvd gebruiken om algemene begrippen uit het Pedagogisch kader of uit de kinderopvangpedagogiek toe te lichten. In de docentenmap staan de filmpjes van de dvd beschreven met daarnaast suggesties voor de lessen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.