Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Volgend jaar weer Koningsspelen

De dit jaar geïntroduceerde Koningsspelen worden ook volgend jaar gehouden. Op de laatste schooldag voor Koningsdag, vrijdag 25 april 2014, kunnen basisscholen in het land hun leerlingen weer een sportdag plus ontbijt aanbieden.
Volgend jaar weer Koningsspelen
Foto: ANP Photo

De Johan Cruyff Foundation en de Richard Krajicek Foundation zullen de landelijke coördinatie voor hun rekening nemen. Dat maakte Richard Krajicek dinsdag bekend. Of de Koningsspelen jaarlijks terugkeren, kon hij nog niet zeggen.

Groot succes

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ondersteunen het initiatief voor een vervolg van de Koningsspelen. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs): ‘De Koningsspelen waren een groot succes. Het onderstreept hoe belangrijk en leuk sport en bewegen is.’

Inhuldiging

Dit jaar werden de spelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. In totaal deden op 26 april ruim 1,3 miljoen kinderen op 6.500 scholen in het basisonderwijs mee. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze de sportieve dag precies invullen.

Sponsoren

Dit jaar werd het ontbijt gesponsord door een supermarktketen. Het is nog niet bekend of dat volgend jaar weer het geval is. ‘Feit is wel dat de dag weer zal bestaan uit een Koningsontbijt en een Koningssportdag. Wij gaan met verschillende partijen om de tafel om te kijken wat er weer landelijk georganiseerd kan worden’, aldus Krajicek.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.