Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vogelbescherming geeft gratis advies aan bso’s

Bso's die meer vogels naar hun buitenruimte willen trekken, kunnen in dit Jaar van de Groene Kinderopvang gratis gebruikmaken van advies van de Vogelbescherming. Speciale tuinvogelconsulenten die verspreid zitten in het hele land, komen langs om te zoeken naar vogelvriendelijke oplossingen.
Vogelbescherming geeft gratis advies aan bso's
Foto: ANP

De Vogelbescherming is partner van het Jaar van de Groene Kinderopvang, een initiatief van Stichting Groen Cement en vaktijdschrift Kinderopvang. Dit jaar is het jaar om vaker naar buiten te gaan met de kinderen, de buitenruimte met elkaar aan te pakken of een visie te ontwikkelen voor meer natuurbeleving in de kinderopvang.

Opgroeien in het groen

Een groene buitenruimte komt de motorische ontwikkeling van kinderen ten goede. Kinderen die opgroeien in buurten met weinig groen hebben tot zes keer meer last van depressies en angststoornissen dan kinderen die opgroeien in groenrijke buurten. En hoe meer groen, hoe meer vogels. Kinderen vogels vaak heel interessant, aldus de Vogelbescherming. Welke diersoort die in het wild leeft, komt zo dichtbij de wereld van het kind als vogels?

Buitenruimte

Bso-locaties die meer vogels naar hun buitenruimte willen trekken, kunnen voor niets contact leggen met een tuinvogelconsulent. Samen gaan ze de buitenruimte door. Wat kan er worden aangepast zodat er meer vogels op af komen? De consulent maakt een schets van de aangepaste buitenruimte en de bso-locatie kan aan de slag.

Schoolpleinen

Scholen kunnen al langer gebruik maken van adviezen van tuinvogelconsulenten, maar betalen hier 40 euro voor. In het kader van het Jaar van de Groene Kinderopvang mogen bso’s gratis advies inwinnen. Lees meer op de website van de Vogelbescherming.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.