Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VNG en GGD willen geen versoberde inspectie

VNG en GGD willen geen versoberde inspectie

Net als veel gastouders en brancheverenigingen maken ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de GGD zich zorgen over de uitvoerbaarheid van inspecties op gastouders. In tegenstelling tot branchevereniging BKN en demissionair minister Rouvoet willen de VNG en GGD juist geen versoberde insepctie omdat zij bang is voor misbruik. Zij stuurden daarom een brief naar het ministerie van OCW om hun standpunt uit te leggen.

Bang voor fraude
De sobere inspectie zou moeten betekenen dat in eerste instantie niet de ruimte waarin de opvang plaats vindt, wordt geïnspecteerd, maar alleen de documenten zoals diploma’s, de VOG en het EHBO-certificaat. De GGD is bang dat ouders fraude gaan plegen door valse adressen op te geven waar helemaal geen opvang is. Er is immers toch niemand die het controleert.

5 miljoen euro tekort
Daarnaast kampt demissionair minster André Rouvoet met een tekort van vijf miljoen euro. Dat geldt alleen als de inspectie inderdaad op 55.000 gast ouders uitkomt, terwijl er eerder rekening gehouden werd met 40.000 gastouders. Rouvoet heeft aangegeven dat er absoluut geen geld bij kan voor inspectie van de gastouders. Ook hij is voorstander van een sobere inspectie.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.