Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Vierde editie Week tegen Kindermishandeling

Kindermishandeling; we kunnen er nog steeds niet omheen. Want per jaar worden er in Nederland 119.000 kinderen mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas. De Week tegen Kindermishandeling vraagt hier aandacht voor.
1 Week tegen Kindermishandeling.jpg
Slachtoffers van kindermishandeling ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk. - Foto: ANP Photo

De themaweek wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd: van 14 tot en met 20 november. De initiatiefnemers roepen organisaties die tijdens deze week een activiteit organiseren over het thema kindermishandeling op om dit te melden. Na een beoordeling wordt de activiteit opgenomen in de agenda op www.weektegenkindermishandeling.nl

Signaleren en melden

De week houdt verder in dat er meer dan ooit aandacht wordt gevraagd voor de aanpak van kindermishandeling. Eén persoon kan voor een kind in nood al het verschil maken. Slachtoffers van kindermishandeling ervaren het zwijgen van omstanders als het meest pijnlijk. Het geeft hen het gevoel dat ze er niet toe doen, dat niemand om ze geeft. Kinderen hebben anderen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen.

Activiteiten

Ook richt de Week tegen Kindermishandeling zich op de kinderen zelf. Wat kunnen zij zelf doen wanneer zij het slachtoffer zijn van kindermishandeling? Activiteiten (voor jong en oud) die nu al in de agenda staan zijn bijvoorbeeld een conferentie ‘geweld in gezinnen’ in Utrecht, een symposium kindermishandeling in Alkmaar en een kennismakingsbijeenkomst in Arnhem, waarin de Raad voor de Kinderbescherming openheid geeft over hun werkwijze.

Vermoed je dat een kind mishandeld of verwaarloosd wordt? Ga niet speuren naar bewijzen, maar probeer een beter en breder beeld te krijgen van hoe het met een kind gaat. Lees vijf tips hoe je dit aanpakt

Lees meer over de themaweek op www.weektegenkindermishandeling.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.