Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verwacht: Pedagogisch kader diversiteit

Verwacht: Pedagogisch kader diversiteit

Er komt een uitbreiding van het Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar over het thema diversiteit binnen de kinderopvang. De uitwerking wordt gemaakt door bureau MUTANT (Anke van Keulen) en de Universiteit van Utrecht (Elly Singer). Publicatie wordt halverwege 2011 verwacht.

Een veilig en welkom klimaat
De uitbreiding krijgt de titel ‘Samen verschillend, diversiteit in de praktijk van de kinderopvang. In het project staan het creëren van gezamenlijkheid én het omgaan met diversiteit centraal. Door opvang en opvoeding in de kinderopvang komen kinderen al heel jong in contact met mensen met deels andere waarden, normen en gewoontes. De verschillen zijn er op velerlei gebied, zoals cultuur, sociaal milieu, familieachtergrond, opvoedingsstijl, sekse, taal en fysieke en geestelijke gezondheid of beperkingen. Hoe kunnen kinderopvangorganisaties een veilig en welkom klimaat combineren met het omgaan met verschillen?

Meedenken?
De auteurs van Samen verschillend nodigen iedereen uit om belemmeringen of andere praktijksituaties die betrekking hebben op het onderwerp te melden. Dit kan door te mailen naar a.vankeulen@mutant.nl of e.singer@uu.nl
Op 20 mei wordt er bovendien een discussiebijeenkomst georganiseerd voor groepsleiding en locatiehoofden over hoe je op de groep om kunt gaan met diversiteit. Hierover volgt binnenkort meer informatie in onze online agenda.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.