Vertrouwen in Berlijn, wantrouwen in Nederland

Hoe zou de kinderopvang eruit zien zonder alle regeltjes? In Berlijn worden kinderopvanglocaties slechts één keer in de vijf jaar geïnspecteerd. Een groot verschil met de situatie in Nederland. Hier hebben ondernemers soms het gevoel dat de overheid ze wantrouwt. ‘Regels gaan uit van de kleine groep die het niet goed doet’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
AdobeStock

Het gaat in de Nederlandse kinderopvang vaak over de regeldruk. Met de komst van regels als de drie-uursregeling en het vaste gezichtencriterium neemt de regeldruk alleen nog maar verder toe. In de sector worden die regels vaak gezien als een teken van wantrouwen vanuit de overheid. Dat vindt ook Evalien Rengers, directeur/bestuurder van Stichting Kinderopvang Oegstgeest. ‘Veel regels lijken uit te gaan van een kleine groep organisaties die het niet goed doet. Bijvoorbeeld de drie uursregeling. Dat we nu eigenlijk tegen baby’s die een fles willen onder pauzetijd moeten zeggen: “jij wacht maar even, want dat staat in ons beleid”.

0
1415

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.