Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verplichte Gegevensaanlevering Belastingdienst per wet geregeld, ingroeiperiode verlengd

Het kabinet heeft besloten dat de Verplichte Gegevensaanlevering bij de Belastingdienst door kinderopvangorganisaties bij wet geregeld gaat worden. Dat schrijft minister Koolmees in een brief aan de Tweede Kamer. Hierdoor kan deze verplichting niet al in 2021 in werking treden. De ingroeiperiode, die volgens minister Koolmees van SZW overigens succesvol is, wordt daarmee verlengd.
kinderopvangtoeslag laptop
© damircudic / Getty Images / iStock

De maandelijkse verplichte gegevensaanlevering bij de Belastingdienst door kinderopvangorganisaties is één van de maatregelen uit het Verbetertraject Toeslagen dat in 2018 gestart is. Hierdoor is het mogelijk om sneller signaleren dat er mogelijk een verandering is in de situatie van ouders, aldus de Kamerbrief. Daardoor kunnen ouders sneller een signaal krijgen dat ze wellicht gegevens moeten wijzigen. Zo voorkomt de Dienst Toeslagen hoge terugvorderingen of nabetalingen.

De BK heeft meegedacht met dit onderdeel van het verbetertraject en heeft voorgesteld een convenant te sluiten voor de gegevensaanlevering. ‘Dit idee is door de verschillende partijen goed ontvangen. Wij zullen op korte termijn dan ook verder in gesprek gaan met het ministerie van SZW en de Dienst Toeslagen over dit idee van onze leden,’ aldus de BK.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.