Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verdwijntruc bij illegale kinderopvang

Verdwijntruc bij illegale kinderopvang

Ze konden de regels toch echt niet langer meer ontwijken. Ook al was opvang in kinderdagverblijf Ukkeltje niet meer toegstaan, door een verdwijningstruc konden er toch iedere dag kinderen worden opgevangen. Hier heeft de gemeente Almere inmiddels een stokje voor gestoken. Opvang Ukkeltje kreeg een exploitatieverbod.

In de auto
Iedere dag vond er een soort van verdwijningstruc in Almere plaats. Zodra het laatste kind gebracht was door de ouder, werden alle kinderen per auto naar het huis van één van de pedagogisch medewerkers gereden. Daar brachten kinderen de dag door. ’s Middags voordat de ouders arriveerden om hun kinderen weer op te halen, werden de kinderen weer teruggebracht naar kinderdagverblijf Ukkeltje.

Geen kinderopvangsubsidie meer
Omwonenden stelden de gemeenten op de hoogte van de dagelijkse verhuizing. Ouders zijn opgevangen en hen is medegedeeld dat zij geen recht meer hebben op kinderopvangsubsidie nu het kinderdagverblijf uit het register is verwijderd. De gemeente heeft de Stichting klachtencommissie kinderopvang op de hoogte gesteld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.