Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Verantwoordelijkheid inspectie bij gastouder’

'Verantwoordelijkheid inspectie bij gastouder'

De Brabantse gemeente Gemert – Bakel heeft minister Kamp een voorstel gedaan om gastouders efficiënter te controleren. Hierbij is niet alleen de gemeente verantwoordelijk voor de inspectie, maar de gastouder zelf. Efficiënter en goedkoper zijn de argumenten van de burgemeester en wethouders voor dit plan.

Verklaring tekenen
Samen met GGD Brabant Zuidoost heeft de gemeente een checklist opgesteld voor de inspectie van gastouders. Hier staan vragen op over een Verklaring omtrent Gedrag, de vereiste opleiding, voertaal en de speel- en slaapruimte. Ook zijn er vragen over het maximum aantal kinderen en het pedagogische beleidsplan. Het is de bedoeling dat gastouders deze lijst invullen en ondertekenen waarmee ze verklaren aan alle wettelijke voorwaarden te voldoen. Blijkt tijdens de inspectie dat dit niet het geval is, dan volgen er sancties. Wie de lijst helemaal niet invult, wordt meteen gecontroleerd.

Alleen steekproefsgewijs
Door deze werkwijze nemen de gastouders werk uit handen van de GGD-inspecteur die dit normaal gesproken moet controleren. De gemeente wil verder ook dat minder inspecteren, alleen steekproefsgewijs. Dit bespaart tijd en dus geld.

2 REACTIES

  1. We hebben het telkens over kwaliteit binnen welke vorm van KO dan ook. Niks is zo makkelijk als ‘ het invullen van een lijstje’.. In mijn ogen is dit idee niets meer dan een ‘wassen neus’.. ‘ er is geen geld meer dus dan doen we het zo maar.. ‘

  2. Lees alle reacties
  3. Wat een onduidelijk artikel.
    Welke verantwoordelijkheden van de gastouder komen in Brabant bij de gemeente terecht? Wat moet er eigenlijk gecontroleerd worden? Hoe is de gastouderopvang in die gemeente geregeld dan?
    Waar ik woon heb ik voor de opvang niets met de gemeente te maken. Is dat in Gemert-Bakel wel zo?
    Wat maakt dat de gemeente de minister nodig heeft om verantwoordelijkheden terug te leggen bij de gastouders?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.