Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel starters in de kinderopvang

Marianne Velsink
Het aantal starters in de kinderopvang is snel gegroeid (52 procent) ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.
Starters kinderopvang.jpg
Vooral in de provincies Noord-Holland

De groei van het aantal mkb’ers in de kinderopvang springt er echt uit. Vooral in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant kwamen er veel starters in de kinderopvang bij. Volgens de Kamer van Koophandel komt dit doordat de inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag dit jaar flink omhoog gegaan is ten opzichte van vorig jaar.

In 2015 waarschuwde analisten van het economische bureau van ING nog voor overcapaciteit in de kinderopvang. Terwijl de vraag naar opvang daalde in de laatste drie jaar, steeg het aantal dagopvanglocaties met 16 procent. Lees hier hoe dat zit

ZZP’ers

Ook in andere branches nam het aantal starters de afgelopen twee maanden toe. Denk aan de zakelijke dienstverlening, ict en de detailhandel. Daar startten vooral veel zzp’ers. Een derde van de zzp’ers begint als parttime zzp’er. In Drenthe startten de meeste bedrijven. Groningen komt op een tweede plaats.

Faillissementen

Aan de andere kant nam ook het aantal faillissementen in Nederland toe. Relatief werd Zeeland het zwaarst getroffen in februari. Maar ook in Noord- en Zuid-Holland gingen veel bedrijven failliet (115 en 179 faillissementen).

De komende twee jaar komen er 9000 banen bij in de kinderopvang. Dit voorspelt het UWV. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.