Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel faillissementen in Brabantse kinderopvang

Het gaat niet goed met de bezetting van kinderopvangcentra in Brabant. Alleen al in Tilburg, Breda, Den Bosch, Roosendaal, Eindhoven en Oss zijn er sinds 1 november 2012 52 kinderdagverblijven en 77 bso's failliet gegaan. Dit meldt Omroep Brabant op haar website.
Veel faillissementen in Brabantse kinderopvang

In totaal zijn er in de zes gemeenten nog 366 kinderdagverblijven en 336 bso’s die kinderen opvangen. Kinderstad, vooral actief in de regio Tilburg, ving enkele jaren geleden nog ongeveer tienduizend kinderen op. Nu zijn dat er al drieduizend minder. Veel pedagogisch medewerkers verliezen hun baan.

Oude stadswijken
Voor de Brancheorganisatie Kinderopvang zijn dit herkenbare signalen. In heel Nederland is een vraaguitval zichtbaar van gemiddeld twintig tot dertig procent. Vooral opvang in oude stadswijken en krimpgebieden loopt hard terug. Op Omroep Brabant zegt een woordvoerder: ‘Maar als nu een groot deel van de kinderdagverblijven failliet gaat en moet sluiten, hebben we straks een probleem als het weer goed gaat met de economie en de dagverblijven weer hard nodig zijn.’

 

Overleg met de politiek

De Brancheorganisatie Kinderopvang is woensdag en donderdag in overleg met de politiek om over de toekomst van de kinderopvang te praten. Aan bod komt onder andere het voorstel van minister Asscher om meer te gaan werken met flexibele contracten in de kinderopvang. De brancheorganisatie omarmt dit plan, maar vraagt wel om een ander toeslagsysteem om dit voor ondernemers mogelijk te maken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.