Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Van Ark bezoekt Pp’er van het Jaar Carola Winter

Staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) en directeur Kinderopvang Maaike van Tuyll van Serooskerken hebben een werkbezoek gebracht aan de Pedagogisch Professional van het Jaar, Carola Winter, bij de groene kinderopvang Wiedewei (Kibeo) in Barendrecht. Een verslag van deze bijzondere ontmoeting.
Carola (links) ontvangt de Haagsche Kakker van Tamara van Ark. Foto: Kibeo

Onderdeel van een jaar lang ambassadeurschap van het vak als pedagogisch professional is een werkbezoek door Tamara van Ark en Maaike van Tuyll van Serooskerken op de locatie waar je werkt. Carola Winter werd afgelopen april gekozentot Pedagogisch Professional van het Jaar 2019 en mocht op dinsdag 11 juni Tamara en Maaike ontvangen op haar werklocatie.

Verslag

Tamara werd ontvangen door Carola, locatiemanager Muriel Vermeijs, regiodirecteur Kibeo Marleen Noordwijk en directeur bestuurder Kibeo Elly Brand. De staatssecretaris verraste Carola met een ‘Haagsche Kakker’, een echte Haagsche specialiteit.

Passie

Carola en Tamara liepen samen langs de babygroep, de peutergroep en daarna naar buiten. Daar liepen ze door de tuin, de moestuin, langs de modderkeuken en het babyplein, terwijl Carola vertelde over groene kinderopvang en de passie voor haar vak als groenspecialist. Ze vertelde over hoe ze kinderen graag in contact brengt met de natuur en legde het belang uit van spelen met natuurlijke materialen, om zo de creativiteit en de ontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Basisscholen

Carola vertelde dat ze contact heeft met drie basisscholen in Barendrecht, die het concept van de groene buitenruimtes van kinderopvang Wiedewei willen overnemen. De staatssecretaris vindt dat een groot compliment voor het werk dat Carola doet in de kinderopvang. Volgens Van Ark laten dit soort voorbeelden zien dat kinderopvang echt een vak is, dat serieus genomen wordt.

Wet IKK

Bestuurder Elly Brandt gaf aan dat het om die reden goed is dat de Wet IKK gekomen is, die geeft erkenning van het vakmanschap van de pedagogisch medewerker. De maatregelen uit deze wet, de kwaliteitseisen, kosten geld. De staatssecretaris wil die boodschap graag overbrengen tijdens een debat over kinderopvang in de Tweede Kamer. Daarin wil ze ook het belang benadrukken van een goed pedagogisch klimaat in de kinderopvang, dat door de maatregelen wordt bevorderd.

‘Geslaagd bezoek’

Tamara kijkt terug op een heel geslaagd bezoek aan Carola en aan Wiedewei: ‘Als ik nu kinderen had in de crècheleeftijd dan wist ik het wel, dan gingen ze naar een groene opvang zoals Wiedewei!’

Fotoverslag

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.