Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Utrecht kort wachtlijsten fors in

Utrecht heeft z’n wachtlijsten voor kinderdagverblijven en bso’s in de stad flink opgeschoond. Stonden er eind 2008 nog 12.493 kinderen op wachtlijsten. Nu gaat het nog om 2.344 kinderen, waarvan 1482 wachten op een plekje in de dagopvang en 862 op een plekje in de bso.

Van anderhalf jaar naar een half jaar
Het gemiddeld aantal wachtdagen bedraagt nu ongeveer een half jaar. Dat was vorig jaar nog ongeveer anderhalf jaar. De wachtlijsten waren enorm ‘vervuild’ doordat kinderen op meerdere plekken tegelijk waren ingeschreven (en dus dubbel of driedubbel op de lijst stonden). Ook stonden er nog kinderen op de lijst die inmiddels al een plek hadden. Het aantal plekken voor kinderopvang blijft sterk groeien. Ondernemers, scholen en de gemeente werken daar hard aan. Het afgelopen halfjaar is het aantal plekken voor kinderdagopvang gegroeid van 4330 naar 4980 (15% groei). De BSO-plekken namen toe van 4020 tot 4465 (11% groei). Het Utrechtse college heeft hiervoor 1,5 miljoen euro extra beschikbaar gesteld.

Nog wel een wachtlijst in Leidse Rijn
Wethouder Rinda den Besten (Jeugd): “Ik denk dat het dubbelgebruik van klaslokalen het BSO-probleem echt kan oplossen. Lokalen staan veel leeg en BSO op andere locaties is voor ondernemers vaak te duur. Daarom stimuleren wij dit dubbelgebruik!” Omdat er nog steeds een flinke wachtlijst is (met name in Leidsche Rijn) blijven ondernemers, scholen en de gemeente zich inzetten voor uitbreiding van het aantal opvangplaatsen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.