Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Uitbreiding VE van 600 naar 960 uur bijna afgerond

De urenuitbreiding in de voorschoolse educatie (ve) is nagenoeg afgerond. Doelgroeppeuters kunnen sinds 1 augustus 2020 geen 600, maar minimaal 960 uur ve volgen. En de inzet van een pedagogisch beleidsmedewerker in de ve gaat op 1 januari 2022 van start.
szw-wil-intensiever-toezicht-gastouderopvang-wettelijk-verplichten
Krakenimages.com / stock.adobe.com

Dat blijkt uit een verslag van onderzoeksconsortium Sardes, Oberon en Cebeon dat onlangs is aangeboden aan de Tweede Kamer.

De urenuitbreiding is voor gemeenten en ve-aanbieders een ingrijpende beleidsoperatie geweest, aldus het verslag. Desondanks is dit vrij goed verlopen. Nagenoeg alle gemeenten hebben de urenuitbreiding ingevoerd. Bijna de helft van de gemeenten en de ve-aanbieders vindt dat de urenuitbreiding de ontwikkeling van doelgroeppeuters versterkt.

Pedagogisch beleidsmedewerker

Met de invoering van de pedagogisch beleidsmedewerker zijn zowel gemeenten als ve-aanbieders nog erg druk. Een aanzienlijk deel van de gemeenten en ve-aanbieders moet dit nog regelen, maar een even substantieel deel daarvan is al druk bezig met het treffen van de voorbereidingen. Verreweg de meeste gemeenten verwachten op 1 januari 2022 op alle ve-locaties te kunnen voldoen aan deze nieuwe wettelijke eis.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.