Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twintig kinderen onwel in Belgisch kinderdagverblijf

Voedselvergiftiging

Vlak na de lunch werden dinsdag plotseling 20 van de 22 kinderen in kinderdagverblijf ’t Droomertje in het Belgische Borgerhout onwel. Veel kinderen moesten overgeven. Waarschijnlijk is de lunch hiervan de oorzaak. Maar de arts houdt ook rekening met buikgriep.

Uit voorzorg werden er vier ambulances naar het kinderdagverblijf gestuurd, maar geen van de kinderen hoefde naar het ziekenhuis. De arts kwam erbij. Hij denkt dat voedselvergiftiging de oorzaak is omdat de twee kinderen die niet ziek werken iets anders hadden gegeten. De kinderen zijn tussen de 10 maanden en 2,5 jaar oud.

Ouders informeren
‘Onze kinderen hadden zo goed als gegeten en begonnen meteen daarna over te geven’ zegt Marlies Verbouwen in de Standaard. Zij is één van de eigenaren van het kinderdagverblijf. Na alle gebeurtenissen bracht ze de ouders op de hoogte en werden alle kinderen opgehaald.’

Ontsmet
De locatie blijft in ieder geval woensdag nog gesloten. Verbouwen wilde eigenlijk noodopvang aanbieden, maar alle ouders besloten hun kind nog een dagje thuis te houden. Ondertussen wordt de locatie grondig ontsmet en schoongemaakt zodat kinderen er vanaf donderdag weer terecht kunnen.

Bron: de Standaard
Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.