Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twentse organisaties uiten ongenoegen

Twentse organisaties uiten ongenoegen

Het is onrustig onder kinderopvangorganisaties in Twente. De GGD regio Twente en lokale kinderopvangroganisaties zijn met elkaar in onmin over de kwaliteit van de inspectie. Volgens Twentse organisaties is het systeem van inspectie teveel gebaseerd op wantrouwen.

Kinderopvang met gebreken
Het begon met een artikel in de Twentse krant Tubantia waarin steekproefsgewijs vijftig inspectierapporten van GGD werden bekeken. Hieruit bleek dat kinderopvangorganisaties vaak niet voor de volle 100 procent voldoen aan de regels. Er zouden veiligheidsprotocollen ontbreken, er zouden mensen aan het werk zijn zonder de juiste diploma’s en onder de kop “Kinderopvang met gebreken” werden deze tekortkomingen gepubliceerd in de krant. Kinderopvangorganisaties reageren dat het juist de inspecties zijn die niet deugen. Corien Dicker van een kinderopvangorganisatie in Hengelo zegt in Tubantia: ‘Als je de planten niet wekelijks afspoelt voldoe je al niet aan het veiligheidsprotocol. We hebben de afgelopen vijf jaar met drie inspecteurs van de GGD te maken gehad. Wat de één goedkeurt, keurt de ander af.

Kamp wil betere handhaving
Minister Henk Kamp gaf eerder ook aan dat de kinderopvang beter moet en kan. Hij hamerde vooral op een betere handhaving door de gemeente. In veel gevallen blijkt namelijk dat de gebreken die de GGD constateert, nauwelijks worden opgepakt door gemeenten. Minister Kamp zou ook meer onaangekondigde inspecties willen inlassen.

Lees hier het volledige bericht uit de Tubantia >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.