Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede termijn subsidie taalvaardigheden gestart

De tweede aanvraagperiode voor het aanvragen van subsidie voor de trainingen Taal- en interactievaardigheden voor pm'ers is gestart.
001_Overname Humanitas.jpg

Dit meldt Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK)De aanvraagperiode loopt tot en met 30 april 2016. De subsidieregeling kent dezelfde uitvoering als de eerste periode, maar met een aanpassing van de doelgroep; houders kinderopvang kunnen nu ook voor medewerkers peuterspeelzalen en voor VVE getrainde medewerkers subsidie aanvragen. Het Agentschap SZW voert de subsidieregeling ‘Taal- en interactievaardigheden kinderopvang’ uit. In de regeling zijn twee trainingsprogramma’s opgenomen: ‘Oog voor Interactie’ van het Nederlands Jeugdinstituut en ‘TINK‘ van Sardes.

Direct gericht op pm’ers

Beide trainingen bieden zowel trainingen direct gericht op pedagogisch medewerkers als train-de-trainer trainingen voor stafmedewerkers van kindercentra en bemiddelingsmedewerkers van gastouderbureaus. Bureau Kwaliteit Kinderopvang heeft opdracht de uitvoering van de trainingen te monitoren. Daar horen voor- en eindmetingen bij. Deelnemers en trainers krijgen hiervoor vragenlijsten voorgelegd. Aanvragen van subsidie voor de tweede aanvraagperiode kan bij het Agentschap SZW. Daar kunnen houders ook terecht met vragen over de subsidieregeling. De eerste aanvraagtermijn voor taal- en interactievaardigheden in de kinderopvang heeft 594 aanvragen vanuit de kinderopvangbranche opgeleverd.

Nascholing van pedagogisch medewerkers heeft effect op de ontwikkeling van kinderen. Veel trainingsuren zijn er niet voor nodig, aldus de Duitse onderzoeker Franziska Egert. Lees meer>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.