Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tweede Kamer: ook sneller testen voor de kinderopvang

De Tweede Kamer heeft donderdag een motie aangenomen van Paul van Meenen van D66. Hij vindt dat kinderopvang een vitale sector is en daarom op dezelfde wijze behandeld moet worden als werknemers in de zorg en het onderwijs. Intussen zeggen de GGD'en niet mee te willen werken aan het voorrangbeleid.
Paul van Meenen,
Paul van Meenen (D66)

De Tweede Kamer nam de motie van Paul van Meenen aan na de Algemene Politieke Beschouwingen. Van Meenen, die eerder een plan opwierp voor gratis kinderopvang in de nieuwe kabinetsperiode, vond het belang van pedagogisch medewerkers en gastouders zo groot dat zij net als medewerkers in de zorg en het onderwijs sneller moeten worden getest.

Eerder wees staatssecretaris Van ’t Wout dit idee af vanwege een gebrek aan testcapaciteit.

GGD’en kritisch

Intussen blijkt dat de GGD’en kritisch zijn over het voorrangbeleid. Zij lieten minister Hugo de Jonge van VWS weten niets te zien in het plan om  zorg- en onderwijspersoneel voorrang te geven in de teststraten. Voorzitter André Rouvoet van koepelorganisatie GGD-GHOR voelt meer voor verdergaande lokale of landelijke beperkingen om het virus in te dammen. Volgens Rouvoet moet vooral worden ingezet op het voorkomen van besmettingen. ‘Anders blijft het dweilen met de kraan open.’

Mochten de GG’en hun zin krijgen, dan vervalt de noodzaak van de lobby om ook de medewerkers van de kinderopvang met voorrang te laten testen.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.