Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee moties kinderopvang aangenomen in Tweede Kamer

Moties

Tweede Kamerleden hebben twee van de acht moties over de kinderopvang aangenomen. De andere zes werden verworpen. De aangenomen moties gaan over de gevolgen van hoge leges voor het aanbod van gastouders en een onderzoek naar de integratie van kinderopvangcentra bij sportclubs. Minister Kamp verwierp in het vorige overleg nog alle ingediende moties.

Leges gastouderopvang
Dat betekent dat er een onderzoek komt naar het effect van de hoge leges op het aanbod van gastouderopvang in een gemeente. De hoogte van die leges verschilt enorm per gemeente. Dat terwijl alle gemeenten hetzelfde bedrag krijgen gecompenseerd voor de verplichte GGD-inspecties. Vereniging GastOuderBranche trok daarom aan de bel en werd hierin gesteund door een motie van Ineke van Gent (GroenLinks) en Eddy van Hijum (CDA). Voor 1 juni moet de regering de Kamer hierover informeren.

Integratie brede buurtscholen
De tweede aangenomen motie komt van PVV’ers Richard de Mos en Karen Gerbrands. Zij vragen het ministerie van SZW rekening te houden met kinderopvang bij een onderzoek naar de integratie van brede buurtscholen en sportclubs. Het zou kostenbesparend werken als kinderopvangorganisaties integreren in bestaande gebouwen voor de jeugd. Dit onderzoek staat gepland voor de komende jaren. Eind 2012 informeert de Kamer over de voortgang van de proef.

Verworpen moties
Alle andere moties over de verwachte ontwikkelingen in de kinderopvang, een onderzoek naar het aantal sleutelkinderen, andere regels voor zzp’ers met onregelmaige werktijden, een betere informatievoorziening voor ouders en een analyse van de effecten van de bezuinigingen op kinderopvang zijn verworpen.

Bekijk de moties op de website van de Brancheorganisatie Kinderopvang >>

Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.