Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Twee jaar cel geëist voor misbruik tegen medewerker kinderopvang

Justitie heeft twee jaar gevangenisstraf geëist tegen een man uit Groningen, waarvan één jaar voorwaardelijk. Dit vanwege het seksueel misbruik van een 15-jarige jongen en het bezit van kinderporno. De man werkte voor zijn arrestatie in de kinderopvang in de stad Groningen.
Afbeelding van Edward Lich via Pixabay

Dat meldt RTV Drenthe. De verdachte heeft met zijn ex-vrouw een kinderdagverblijf in de stad Groningen, maar hij benadrukte in de rechtszaal dat hij zelf niet rechtstreeks met de kinderen te maken had. Ook was hij lange tijd scoutingleider voor kinderen tot 12 jaar. Maar volgens hem is daar ‘verder ook niet wat gebeurd’.

Het slachtoffer is een minderjarige jongen. Na de ontmoetingen gaf de man de jongen altijd dertig of veertig euro. Aanvankelijk vertelde hij dat hij dacht dat het slachtoffer 18 jaar oud was, maar in de rechtszaal erkende hij dat hij wel wist dat de jongen 15 jaar en later 16 jaar was en dat dit strafbaar is.

Verantwoordelijkheid

De moeder van de jongen vertelde in de rechtszaal dat ze mede aangifte doet om ervoor te zorgen dat de man niet in herhaling valt. Dat hij verklaarde dat hij alles kwijt is, zijn huis en zijn baan, wekte haar verontwaardiging op. ‘Ik spreek u aan op uw verantwoordelijkheid als volwassen man van 62 jaar, als ex-scoutingleider en werknemer in de kinderopvang.’

De verdachte is na drie maanden voorarrest vrijgelaten. De officier van justitie wil dat hij vanwege de ernst van de zaak teruggaat naar de gevangenis. Ook moet hij verplichte reclasseringsbegeleiding krijgen en een contactverbod met het slachtoffer. Ook wil ze dat hij wordt behandeld door een therapeut.

Het slachtoffer heeft volgens de officier recht op ruim 5000 euro schadevergoeding. De uitspraak is op 31 augustus.

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.