Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Training Risicomonitor voor gastouderopvang

Training Risicomonitor voor gastouderopvang

Consument en Veiligheid organiseert een training voor medewerkers van gastouderbureaus om te werken met de Risicomonitor.  Sommige kinderdagverblijven en bso’s maken al gebruik van de Risicomonitor, maar de inspectie van gastouders is op veel punten anders. Tijdens de training horen medewerkers van het gastouderbureau hoe de Risicomonitor ingezet kan worden voor hun specifieke risico-inventarisatie.

Gebruikskosten
De training vindt plaats op 18 april en duurt een dagdeel. Eind 2011 werd bekend dat het gebruik van de Risicomonitor (een product van FCB en Consument en Veiligheid) niet langer volledig gratis is. Het onderdeel Arbo is wel gratis beschikbaar, maar voor Veiligheid en Gezondheid moet worden betaald: 100 euro per organisatie en 20 euro per locatie. Met dat geld is gewerkt aan een doorontwikkeling van de Risicomonitor. Het gebruikersgemak scoorde nog niet heel hoog bij de eerste test, maar FCB en Consument en Veiligheid beloofden beterschap.

Geïnteresseerde medewerkers van gastouderbureaus kunnen zich voor de training aanmelden op de website van Consument en Veiligheid >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.