Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Training ontwikkeld voor oudercommissies

Training ontwikkeld voor oudercommissies

Omdat oudercommissies van kinderopvanginstellingen vaak geen goede afspiegeling zijn van de doelgroep van de locatie, is kenniscentrum E-Quality in samenwerking met advbiesbureau Grontmij en BOinK een pilot begonnen met oudercommissies. Het werven van andere ouders blijkt lastig, een training voor oudercommissies moet ouders verder helpen.

Vooral autochtone moeders actief
Momenteel zijn het vooral de autochtone moeders die plaatshebben in de oudercommissie. Vaders en allochtone ouders zijn veelal ondervertegenwoordigd. Een gemiste kans vinden de drie partijen waaronder BOinK. Meer betrokkenheid van verschillende ouders betekent dat de oudercommissie haar taken beter kan vervullen omdat een ieder wel weer iets anders van toegevoegde waarde kan inbrengen.

Andere ouders werven is lastig
Uit het onderzoek van E-Quality, Grontmij en BOinK blijkt dat ouders niet zo goed weten hoe ze andere ouders kunnen werven of dat ze vooral ouders werven die erg op hen lijken. De pilot moet gaan leiden tot een training voor oudercommissies in de kinderopvang met handleiding en een wrvingsmodel met tips voor ouders en managers in de kinderopvang. Overigens pleitte de SP er onlangs voor om de invloed van oudercommissies op het beleid van kinderopvang te vergroten. De partij wil dat adviezen van de commissies over prijsstijgingen en uitbreidingen voortaan bindend zijn.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.