Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tot 2015 een miljard euro bezuinigen op kinderopvang

Tot 2015 een miljard euro bezuinigen op kinderopvang

Uit de beantwoording van Kamervragen over de bezuinigingen op kinderopvangtoeslag blijkt dat minister Kamp tot 2015 netto een miljard euro wil bezuinigen op de kinderopvangtoeslag. Vanaf 2012 zou er een nieuwe wet Kinderopvang in moet gaan. Henk Kamp is nu druk bezig met het wetsvoorstel.

Samenhang van kindregelingen worden onderzocht
De Kamervragen kwamen van Pechtold (D66), Cohen (PvdA), Roemer (SP), Halsema (GroenLinks), Rouvoet (ChristenUnie) en Thieme (PvdD) en zijn gesteld op 13 december 2010. Ze wilden onder andere weten wat de structurele effecten zullen zijn van de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag. Kamp antwoordt dat hij bezig is om alle kindregelingen te bekijken op samenhang, transparantie en effectiviteit.

Tot 2015
De bezuinigingen zijn in de voorjaarsnote 2010 berekend tot 2015. Hieruit blijkt dat er tot 2015 3,82 miljard euro cumulatief op de kinderopvangsector wordt bezuinigd. Netto komt dat neer op 1 miljard euro in totaal.

Bekijk hier de Kamervragen en -antwoorden >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.