Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Tot 15 mei: subsidie voor gevolgen covid-19 in de VE

Aanbieders van voorschoolse educatie kunnen opnieuw subsidie aanvragen voor inhaal- en ondersteuningsprogramma’s voor voorschoolse educatie aan peuters die dit vanwege de gevolgen van covid-19 nodig hebben.
© Krakenimages.com / stock.adobe.com

Het kabinet heeft  €10,7 miljoen beschikbaar gesteld voor een nieuwe periode van deze subsidieregeling. Houders van kindercentra kunnen vanaf 1 april t/m 15 mei een subsidieaanvraag indienen. Als er na deze aanvraagperiode nog geld beschikbaar is, dan bestaat in de periode vanaf 1 augustus tot en met 10 september een mogelijkheid om alsnog een aanvraag in te dienen.

Extra risico op achterstanden

De regeling is ingesteld omdat van 16 december tot 8 februari de voorschoolse educatie voor peuters met een risico op een onderwijsachterstand werd stilgelegd. Daarnaast zijn er peuters die door andere coronamaatregelen minder voorschoolse educatie kunnen volgen, bijvoorbeeld vanwege quarantaine of door latere indicering. Hierdoor lopen deze peuters extra risico op achterstanden ten opzichte van andere peuters wanneer ze starten op de basisschool.

Aanvullend op bestaande aanbod

De subsidie is bedoeld voor programma’s om verdere achterstand te voorkomen en om de gemiste voorschoolse educatie in te halen. De programma’s moeten aanvullend zijn aan het bestaande reguliere aanbod voor voorschoolse educatie. Alleen peuters met een indicatie voor voorschoolse educatie mogen deelnemen. Het aanbod kan alleen plaatsvinden op kindercentra die ook reguliere voorschoolse educatie aanbieden. De programma’s kunnen worden aangeboden in de zomer-, herfst- of kerstvakantie van 2021.

Meer informatie vind je hier.

 

1 REACTIE

  1. Schitterend al die verplichtingen.Is er nog wel tijd voor een kind om gewoon kind te zijn. in het verleden begon het keurslijf vanaf de basisschool, nu al bijna vanaf de geboorte tot aan de leeftijd van thans 67 jaar. De doelgroep is niet mondig dus heeft ook geen recht van mening.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.