Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Tips om veilig te spelen in en rondom het water

Met het hete weer is het verleidelijk om als gastouder of kinderopvangorganisatie een badje op te zetten. Of om met de bso met de boot op stap te gaan of een strandje te bezoeken. Maar houd wel rekening met verdrinkingsgevaar. Jonge kinderen kunnen al verdrinken in een laagje water van slechts 10 centimeter. VeiligheidNL geeft tips.
iStock

De meeste dodelijke slachtoffers van alle ongevallen bij kinderen van 0-4 jaar zijn het gevolg van verdrinking, schrijft VeiligheidNL. Met simpele voorzorgsmaatregelen en alertheid kunnen veel verdrinkingen voorkomen worden.

Tips van VeiligheidNL

  • Zorg dat je je kind altijd kan zien
  • Blijf bij kleine kinderen (<3 jaar) zo dichtbij dat je ze kan aanraken
  • Als er meerdere volwassen zijn, spreek dan goed af wie er op je kind let. Ga er nooit zomaar vanuit dat iemand anders wel even oplet.
  • Laat je niet afleiden (door bijvoorbeeld je telefoon, tablet of boek)
  • Zorg dat je kind zwembandjes om heeft (als het nog niet kan zwemmen) en op de boot een reddingsvest
  • Let op! Doe je kind geen zwemvleugels om in zee bij aflandige wind (wind die richting de zee staat) of in open water met stroming of harde wind.

Naar de tips van VeiligheidNL>>

Lees ook: Het Kennisnetwerk Gastouderopvang (KNGO) vraagt aandacht voor het belang van veiligheid van kinderen rondom zwembadjes en andere wateractiviteiten. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.